Stemning i Bergmannsgata fra Sangerhuset 2 Julemarked foto Bjørg Moen SkanckeChristmas Market in Røros
Nisser i gataJulemarkedsavisa 2019
Sangerhuset: Foto: Øyeblikket Foto

På bildet: Landlig Velvære. Foto: Øyeblikket Foto

 

I Sangerhuset øverst i Bergmannsgata tilbys alt fra såper og velværeprodukter, håndverk, brygg og krydderier til designhansker og kjoler. Dette er et spennende hus med «kriker og kroker» og knirk i golvet – og på «loftet» venter kakao og hjemmebakst.

Bygningen ble oppført for Røros Sangforening i 1907, derav navnet. Det var daværende direktør ved Røros Kobberverk Alfred Getz som tegnet huset, og tomten ble stilt til disposisjon av Kobberverket.

Sangerhuset ligger strategisk til midt i julemarkedsgata, og første etasje er fylt med både lokale og tilreisende utstillere. Stor sett alt er håndverk i en eller annen form, fra strikkevarer i ulike varianter til hjemmelaget flatbrød. Her flyter tradisjon sammen med moderne design.

Håvarstein fra Oslo har tatt turen hit med et utvalg av sine varer, blant annet egenproduserte skjørt og kjoler. På scena kan barna prøve å sitte i heksestolen til Såpeheksa, det blir spennende! Hun  kommer fra Hitra med såper i mange figurer – vi tror hun er snill!

Følg kakaolukta opp den svingete trappa til andre etasjen, der kan du ta deg en pust i bakken mens du nyter hjemmebakst og annet godt.

 

Her er en oversikt over alle utstillerne i Sangerhuset under Julemarked Røros 2018.

LIGNENDE ARTIKLER

Siste innlegg

Årets utstiller 2019 desember 6th, 2019
Galleri 2019 november 8th, 2019
Overnatting og reisen hit november 5th, 2019
Miljøfokus på Julemarked november 1st, 2019