Gå på oppdagelsesferd i veter og portrom
Velkommen til Sangerhuset
Stemning i Bergmannsgata fra Sangerhuset 2 Julemarked foto Bjørg Moen Skancke

Miljønisser på ferde mot et miljøbevisst julemarked

Foto: Bjørg Moen Skancke, Øyeblikket Foto

For ellevte gang bringes den magiske julestemningen til Røros. Som før fyller vi handlegatene med markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter, men i år kan du i tillegg treffe miljønisser i julegatene. Vi jobber for å bli et mer miljøbevisst arrangement og redusere klimaavtrykket.

Visit Røros, arrangør av Julemarked Røros og Rørosmartnan, jobber med et prosjekt for å forbedre avfallshåndtering under disse arrangementene. Avfallshåndtering er der skoen trykker mest, og det er derfor der vi tar grep først. Vi har fått støtte fra Rørosbankens Næringsfond til et forprosjekt gjennom høsten og vinteren.

Julemarked Røros 2019 blir en testløsning for avfallshåndtering og veien mot et miljøbevisst arrangement. En viktig del av testløsningen blir å kartlegge mengder av avfall, kilder og sortering. Erfaringene fra testløsningen skal i etterkant føre til permanente løsninger slik at vi kan være stolt vertskap for arrangementene våre uten at de blir en belastning på naturen og omgivelsene våre.

Fjøsnissene har alltid vært til stede på Julemarked Røros og skapt god stemning gjennom sang og nissestreker. På årets julemarked vil du i tillegg møte miljønisser, som skal hjelpe oss å skape et miljø som er både klimavennlig og gøy å være en del av. Om du har spørsmål om program, utstillere eller hvor du kan finne toalett og søppeldunker hjelper miljønissene deg gjerne.

Et hovedmål for Julemarked Røros er at ikke noe avfall skal komme på avveie. Du vil derfor finne vesentlig flere avfallsdunker i gatene, og vi oppfordrer alle til å bruke disse. Du vil også finne egne dunker for pant, dersom du ønsker kan du også gi panten din til miljønissene.

Utstillerne oppfordres til å velge gjenbruksmateriale for matservering eller mer miljøvennlige alternativer for engangsservise. Sammen skal vi bli flinkere til å sortere avfallet vårt og få god kontroll på avfallsmengder og -typer.
Hjelp miljønissene på ferden mot et miljøbevisst julemarked, vil du være med så heng på!

Nisseunger. Foto: Destinasjon Røros
Nisser i Kjerkgata. Foto: Destinasjon Røros
LIGNENDE ARTIKLER

Siste innlegg

Årets utstiller 2019 desember 6th, 2019
Galleri 2019 november 8th, 2019
Overnatting og reisen hit november 5th, 2019
Program Julemarked Røros 2021 oktober 22nd, 2021